Collaborations

Aguirre Schwarz ZEVS
The Last Cowboy Is Dead
09.02 – 05.03.2021

Den sidste Cowboy er død. Endnu en ”fornem ambassadør for menneskets ret til fri vilje” er skudt, død og borte. Marlboro Manden er blevet likvideret af selve ZEVS. Dampen har lagt sig og nu skal han begraves. Så Aguirre Schwarz har indrettet et konstitueret gravkammer i Collaborations. Lad os bare kalde det et Mausoleum – historien har lært os at sådan en konstruktion kan rumme både de gode, de onde og de hykleriske. Og nu ligger han så her, ham Marlboro Manden. Suk.

Naturligvis har alle mulighed for at komme forbi og vise ham den sidste (dis)respekt. Og når vi siger alle, så mener vi alle, for Cigaretter og Cancer har altid været sociale bølgebrydere. Så for ligesom at understrege, at alle er lige for laster, har vi valgt at man kun kan se liget fra gaden – der er jo ikke noget mere inkluderende end når alle er udelukket.

Og når du har så har fået sagt farvel, hostet af og hadet af – og fået gang i lungerne igen, så kan du lige så godt gennemføre den komplette ArtWalk. Det er kunst og kondi – i eget tempo og med egne øjne. Det er på tide at blive klogere.

3 spørgsmål til Collaborations

Hvad har I gjort af særlige tiltag under lockdown for at facilitere de kunstinteresserede?
Kriser kan være med til, at vi bliver og tænker mere innovativt. Vi er i denne proces blevet tvunget til at ændre måden, vi kommunikerer og formidler kunst på –  vi har udviklet vores SoMe og skabt mere præcise målrettede præsentationer med indlagte speaks til vores rådgivningskunder, så de kan gennemgå vores oplæg hjemme fremfor i en direkte mødesituation. 

Hvilken betydning mener I, kunst i det offentlige rum har ? 
Trods vi befinder os i en tid med lockdown og social distance, så har vi stadig et behov for kunst og kulturelle input – måske endda i endnu højere grad. Kunsten i byen tegner et billede af vores samfund og kan åbne for nye dialoger og interaktioner mellem os. Endda en dybere forståelse for hinanden, når vi sammen taler om den kunst, vi står overfor, og hvilken betydning og indtryk den efterlader hos os. 

Hvad kan kunsten gøre særligt under lockdown? 
Vi har mærket en stigning i interessen i at erhverve kunst til hjemmet, der kan være med til at tilføre hjemmet et dybere personligt præg og virke inspirerende i hverdagen. I en tid, hvor vi ikke kan rejse, kan det at kigge på kunst såvel som gå ind i litteratur, musik eller film, skabe et rum til fordybelse og reflektion – som en mentalrejse. 

Store Kongensgade 118
@_collaborations
www.collaborations.dk
info@collaborations.dk