Kgs Nytorv Metro

Jeppe Hein
Coloured Mirror Balloons
Permanent installation


På Kongens Nytorv metrostation bliver vi mødt af 17 farverige og reflekterende balloner, der svæver højt oppe under loftet. Værket Coloured Mirror Balloons af den anerkendte kunstner Jeppe Hein skal skubbe til folks rutiner og give passagererne en anderledes oplevelse af det offentlige rum. 

I 2017 rykkede kunstværket ind på metrostationen på Kongens Nytorv og med tre svævende balloner i smukke farver inviterede kunstneren de mange tusinde passagerer til at løfte blikket fra de daglige hverdagsrutiner og se op. I sommer 2020 blev værket fuldendt med 14 nye balloner, der har bredt sig til perronen på M3 Cityringen og M4. 

”Med de sidste balloner på plads er mit værk i metroen fuldendt. Når folk ser ballonerne hænge og svæve, ønsker de måske at følge dem. Ballonerne skaber forbindelser, præcis som vi mennesker gør. Med værket har jeg ønsket at spille på foranderligheden og midlertidigheden og bidrage til en anderledes oplevelse af det offentlige rum.” – Jeppe Hein

3 spørgsmål til Nina Wedell-Wedellsborg – Bestyrelsesformand i Niels Wessel Bagge fonden 

Har I gjort noget særligt under lockdown?
Vi har ikke gjort noget specielt under lockdown, men mange tusinde passagerer er igennem Kgs. Nytorv metroen hver eneste dag og det eneste de skal gøre er at kigge op for at opleve Jeppe Heins kunstværk ”Coloured Mirror Balloons”. I 2025 forventer man 90.000 daglige passagerer igennem Kgs. Nytorv Metroen hver dag.

Hvilken betydning mener I, kunst i det offentlige rum har ? 
Vi er meget glade for og stolte over at kunne være med til at støtte op om kunst i det offentlige rum. I Niels Wessel Bagges kunstfond giver vi hvert år hæderslegater til danske kunstnere, og det at kunne være med til at give danskerne en kunstoplevelse på deres rejse i metroen er noget helt særligt for os. 

Hvad kan kunsten gøre særligt under lockdown? 
Kunsten er en dejlig måde at opleve vores omgivelser på. Vi lægger mærke til helt nye ting, når vi giver os selv lov til at gå ind i kunsten. Det særlige ved Jeppe Heins værk er, at man skal kigge op, for at opleve det. I dag kigger vi konstant ned i vores telefoner og derfor synes vi at dette værk kan noget helt særligt. Man bliver simpelthen bare i godt humør.

www.nwbk.dk
Bestyrelsesformand Nina Wedell-Wedellsborg @ninawedell
Kunstner Jeppe Hein : @jeppehein
Foto : Ed Gumuchian