TABLEAU II

Cathrine Raben Davidsen
Tides
11.02. – 01.03.2021
Kurateret af Julius Værnes Iversen

Til Art Walk CPH 2021 præsenterer Cathrine Raben Davidsen skyggespils-installationen TIDES. 

Udstillingen består af en række keramiske skulpturer, som er placeret på podier rundt omkring i rummet. Fra loftet hænger tre tråd mobiler og bevæger sig stille i det lyssatte rum, hvor de kaster deres skygge på overfladerne i rummet og på stoffet i den bagerste del af lokalet. De keramiske skulpturer med uhyggelige ansigter, der dukker frem af leret, synes blottet for ethvert sted og enhver tid. Næsten som var de sænket ned i havets tidevand, stigende og faldende i et kontinuerligt kredsløb.

De delikate papir-udklip fra mobilerne er skabt ud fra Raben Davidsens store arkiv af historisk kildemateriale; en slange, en to hovedet hjort, middelalder figurer, en hermafrodit, figurer fra vintage magasiner, mytologiske planter og forskellige mikroorganismer. Disse udklip er et sammensurium af Raben Davidsen’s kreative hjerne og tankeproces. En form for mind-map.

Raben Davidsen finder konstant inspiration i kontraster og transformationer såsom lys og mørke, og feminin og maskulin. Kontraster, der også kan være flydende. 

Udstillingen vil hele tiden kunne opleves forskelligt, da dens udtryk vil forandres i takt med det konstant skiftende dagslys samt de bevægelige trådmobiler.

Cathrine Raben Davidsen arbejder primært med maleri, tegning, grafik og keramik. Ved at bruge og sidestille referencer fra kulturelle traditioner, de store mestre fra europæisk kunsthistorie såvel som den nuværende sociale og filosofiske tænkning i vores tid, undersøger Raben Davidsen de væsentlige træk ved menneskets natur.

For købsinformation kontakt venligst Julius Værnes Iversen på +45 2320 0285

Lille Kongensgade 14
@tableau_cph
@crdstudio
@cathrinerabendavidsen

Photo by : Michael Rygaard