TABLEAU

Anne Brandhøj x TABLEAU 
On Balance

indtil 01.03.2021

Hylden og piedestalen har som iboende funktion at understøtte andre ting. Med soloudstillingen On Balance hos TABLEAU udfordrer møbeldesigner Anne Brandhøj disse møblers karakter ved at transformere dem til individuelle, skulpturelle objekter. Over 70 unikke kompositioner af sammensatte elementer i træ balancerer frit som piedestaler eller er væghængt i form af hylder. 

Anne Brandhøj er optaget af mødet mellem elementer, hvor der både opstår samhørighed og kontraster, og i værkerne undersøger og sammensætter hun således træsorter og former. Kurvede og runde former som cirkelslag, konvekse og konkave buer møder flader og kanter, douglasfyr møder ask og eg møder kirsebærtræ. Hun fornyer spildmateriale og giver det værkkarakter. On Balance peger på den iboende skønhed, der findes i materialer, der skulle have været kasseret, men som bliver synlig, hvis blot vi har øje for træets muligheder. Derudover er udstillingen en kommentar til vor tids forbrugerisme og nødvendigheden af ikke at skabe unødvendigt restaffald, når det ligeså vel kan omdannes til objekter med høj æstetisk værdi.

3 spørgsmål til TABLEAU

Hvad har I gjort af særlige tiltag under lockdown for at facilitere de kunstinteresserede?
Da vi blandt andet sælger afskårne blomster, der ses som en dagligvare, har vi været i den privilegerede situation at kunne holde åbent, hvorfor vi ikke har været nødsaget til at omstille hele vores forretning, som mange andre. Dette har vi været enormt glade og taknemmelige for. Udover afskårne blomster præsenterer vi designsamarbejder og kunst af forskellig art, så vi har forsøgt at fortsætte med vores univers, hvor folk har mulighed for at få en bid af kunstens verden i øjenhøjde – selv under lockdown. Vi har naturligvis taget højde for situationen og ikke kunne holde ferniseringer, som vi ellers plejer. I stedet har vi inviteret de interesserede ind én og én, hvilket faktisk har givet et rigtig godt udfald og gjort, at vi i højere grad har kunne præsentere værkerne på et mere personligt plan.

Hvilken betydning mener I, kunst i det offentlige rum har? 
Kunst i det offentlige rum kan være med til at skabe liv og følelser i gaderne samt gøre byen unik. Det er med til at indskærpe vores opmærksomhed – hvad end der er tale om noget, som vi kigger efter, eller som fangede vores øje på vejen. Særligt i en tid som denne, hvor mange mennesker tager spadsereskoene på lidt oftere end normalt, kan det være med til at skabe en uventet samtale og foranderlige oplevelser af byrummet. 

Hvad kan kunsten gøre særligt under lockdown? 
Kunsten kan være med til at skabe noget dybde, indhold og glæde i en ellers meget anderledes og til tider lidt dyster tid. Samtidig kan man se kunsten som noget mere flydende og følelsesmæssigt op imod en tid, hvor vi ellers skal begrænse os selv og efterleve mange regler. Kunst opleves forskelligt af hvert enkle individ, og det kan derfor fortælle forskellige historier og opfordre til samtale og diskutioner. Det kan således skabe mere mening og give noget nyt at tale om og forholde sig til i en hverdag, hvor vi ellers ikke oplever de ting, som vi er vandt til at blive fyldt op med som f.eks. sociale arrangementer, rejser og nye oplevelser.

On Balance_AnneBrandhøjxTableau_PM_DK(1)

TABLEAU
Store Kongensgade 50
@tableau_cph
www.tableau-cph.com

Photo credit : Michael Rygaard